1 / 3100%
COUC 601-QUIZ-Quiz: Family Systems and Structures; Gender, Culture, Ethnicity
1) Which group of family therapists is most apt to study family transitions?
Answer: Structuralists
2) Families interact in repetitive behavioral sequences. This is known as:
Answer: The redundancy principle
3) Stepfamilies typically:
Answer: All of the above
4) Lesbian parents:
Answer: all of the above
5) Advocates of a new epistemology, such as Dell, view the therapist's role as helping the
family:
Answer: Searching for new levels of stability through reorganization
6) Cybernetics refers to a systems method of:
Answer: feedback mechanisms
7) Children living with unmarried mothers are:
Answer: more likely to be poor
8) Men's studies draw attention to the socialization of men toward:
Answer: curtailed emotional expressiveness in men
9) Gender differences in perception and behavior result from:
Answer: both biological and cultural forces
10) One goal of gender-sensitive family therapy is to:
Answer: Enable clients to move beyond prescribed sex roles
11) In the view of the authors, entrance into a family can occur:
Answer: through birth, adoption, or other committed relationships.
12) A general cultural sensitivity to families characterizes (best answer):
Answer: the multicultural approach
13) Which of the following is an example of a sudden, disruptive, and discontinuous life
change?
Answer: death of a young child
14) Hare-Mustin contend that, as opposed to men, a woman's greater reliance on relationships
can be explained as a need to please others when one lacks:
Answer: power
15) Minuchin, a structuralist, views symptomatic behavior in a family member as rooted in:
Answer: dysfunctional family transactions
16) By marital quid pro quo, Jackson was referring to:
Answer: well-formatted rules between marital partners in that something is given
and received in return
17) "A disturbed mother produces disturbed children." This statement is offered by the
authors as an example of:
Answer: linear causality
18) The major transition to be achieved before launching children involves:
Answer: accepting child’s independent adult role
19) Dyads and triads normally refer to:
Answer: a couple or a three-person relationship
20) Epistemology refers to:
Answer: rules for gaining knowledge and drawing conclusions about the world
21) Who has been credited for developing the theory of "double bind"?
Answer: Bateson
22) Combrinck-Graham suggests that three generational family development frequently
alternates between:
Answer: centripetal and centrifugal periods
23) In the case of single-parent families led by a teenage mother:
Answer: grandmother-mother-daughter relationships are likely to predominate
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Students also viewed