1 / 4100%
Chapter 9: Home Health and Related Community-Based Systems
Test Bank
MULTIPLE CHOICE
1. Which payer is the largest for home health services?
a.
Private insurance
b.
Patients and families in the form of self-pay
c.
Medicare
d.
Medicaid
ANS: C
As the largest payer, Medicare, through its Conditions of Participation, represents the standard
for the services provided by home health agencies and the payment for these services by many
commercial insurance payers and state Medicaid programs.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: p. 149
2. What are the two important purposes of the OASIS data set?
a.
Determine payment and measure quality and outcomes
b.
Determine payment and standardize data
c.
Determine the time of visits and measure quality and outcomes
d.
Determine efficiency and measure quality and outcomes
ANS: A
OASIS, or the Outcome and Information Set, is a standardized data set with two important
purposes: it is the basis for determining payment for each 60-day episode of care, and it
measures the quality and outcomes of services delivered by home health agency clinicians.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: p. 151
3. When did formalized home health and community-based systems originate in the United
States?
a.
1776
b.
1800s
c.
1965
d.
2001
ANS: B
Early home health services originated in the United States in the 1800s and were based on the
district nursing model developed in England. Often, initial programs evolved into visiting
nurse associations. Home health services increased and changed considerably after Medicare
was enacted in 1965.
DIF: Cognitive Level: Remember REF: p. 148
4. What technology has been described as the next frontier for home health and related
community-based systems?
a.
EHR
b.
CDS
c.
EMR
d.
BCMA
ANS: B
Clinical decision support (CDS) systems may be the next frontier for home health and related
community-based systems. CDS systems are applications that analyze data and help providers
make clinical decisions.
DIF: Cognitive Level: Remember REF: p. 153
MULTIPLE RESPONSE
5. Which of the following tools will the standardized hospice data set probably contain? (Select
all that apply.)
a.
National Data Set for Hospice
b.
Family Evaluations of Care
c.
Survey of Team Attitudes and Relationships
d.
Survey of Missed Nursing Care
ANS: A, B, C
The data set will probably incorporate frequently used tools such as the National Data Set for
Hospice, Family Evaluations of Care, Survey of Team Attitudes and Relationships, and End
Result Outcome Measures.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: p. 151
6. What are the key tenants of the Triple Aim for Health Care? (Select all that apply.)
a.
Better care for individuals
b.
Better health for populations
c.
Better working conditions for nurses
d.
Reduction of per capita costs
ANS: A, B, D
The Triple Aim for Health Care is a broad philosophy designed to address the most abstract
level of healthcare services in the United States. It includes better care for individuals, better
health for populations, and reduction of per capita costs.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: p. 150
7. What are the primary goals for using EHRs in home health and related community-based
systems? (Select all that apply.)
a.
To provide an effective and efficient method for tracking cost and related billing
b.
To capture clinicians’ documentation that supported interaction with patients at the
point of care
c.
To support clinical decision making and quality of care by presenting best
practices and evidence-based practice options
d.
To improve communication
e.
To teach patients how to use technology
ANS: A, B, C, D
Agency providers are embracing technology as an effective tool to manage all aspects of care.
Patients do not participate in the development of EHRs.
DIF: Cognitive Level: Remember REF: pp. 151-152
8. The Omaha System consists of components that capture: (Select all that apply.)
a.
evaluation data.
b.
cost data.
c.
assessment data.
d.
service delivery/activity data.
ANS: A, C, D
The Omaha System is a standardized terminology designed to operationalize the nursing or
problem-solving process. It consists of the Problem Classification Scheme (assessment),
Intervention Scheme (service delivery/activities), and the Problem Rating Scale for Outcomes
(evaluation). When nurses and other clinicians use the Omaha System, they can describe,
quantify, and communicate details about their practice.
DIF: Cognitive Level: Remember REF: pp. 154-155
9. What are the core values of nurses who work in home health and community-based systems?
(Select all that apply.)
a.
Embrace interprofessional collaboration
b.
Involve patients and families in care and decision making
c.
Schedule home visits and travel to begin and end each work day on time
d.
Provide patient-centered care
ANS: A, B, D
The core values are essential so that nurses help patients and their families increase their
knowledge, gain skills, and become independent with their care. Nurses must be very flexible;
they need to modify their schedules frequently.
DIF: Cognitive Level: Remember REF: pp. 149-150
10. Why is it important for software used by nurses who work for home health and related
community-based systems to be based on a standardized terminology? (Select all that apply.)
a.
To support evidence-based practice
b.
To generate reports needed to monitor care, improve the quality of services, and
track costs
c.
To improve patient understanding of their medical records
d.
To improve communication among care providers at multiple locations
e.
To describe and quantify practice for clinicians, managers, administrators, and
third-party reviewers
ANS: A, B, D, E
Software needs to be based on a standardized terminology for many reasons. A reasonable
level of standardization involving practice, documentation, and information management
helps home health nurses and other related community-based system clinicians provide better
quality care and share details about that care with those within and outside of their
organizations.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: p. 154
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Students also viewed