1 / 3100%
Question 1:
Examples of writers of the colonial period of American Literature include the following: William
Bradford, Anne Bradstreet, and Herman Melville.
Correct Answer False
Question 2:
Examples of writers of the colonial period of American Literature include the following: Michael
Wigglesworth and Phillis Wheatley.
Correct Answer: False
Question 3:
For wee must Consider that wee shall be as a Citty upon a hill. The eies of all
people are uppon Us, soe that if wee shall deale falsely with our god in this worke
wee have undertaken, and soe cause Him to withdrawe his present help from us,
wee shall be made a story and a by-word through the world. According to the
excerpt, what will the consequences be for dealing falsely with God?
Correct Answer: God will abandon and punish them
Question 4:
The following are genres of America Literature of the colonial period: Travel
and exploration records.
Correct Answer: True
Question 5:
In his writings, Captain John Smith portrayed English North America as a
desert.
Correct Answer: False
Question 6:
Collection of poetry published in 1650, and then revised and republished in
1678.
Correct Answer: Anne Bradstreet.
Question 7:
The New Englanders was the name of the group that established the first
permanent settlement in New England.
Correct Answer: False.
Question 8:
The following is not a genre of American Literature of the colonial period:
exploration literature.
Correct Answer: False
Question 9:
John Winthrop established the Indian Captivity Narrative.
Correct Answer: False
Question 10:
Alliterations such as “Root and rise”, “Bloody and barbarous”, “Fain and flee”
appear in this author’s work.
Correct Answer: William Bradford
Question 11:
Cotton Mather called this author the “American Nehemiah.”
Correct Answer: John Winthrop.
Question 12:
Thus stands the cause betweene God and us. We are entered into Covenant
with Him for this worke. Wee have taken out a Commission. The Lord hath given us
leave to drawe our own articles. Wee have professed to enterprise these Actions,
upon these and those accounts, upon these and those ends, wee have hereupon
besought Him of favour and blessing. Now if the Lord shall please to heare us, and
bring us in peace to the place wee desire, then hath hee ratified this Covenant and
sealed our Commission, [and] will expect a strict performance of the Articles
contained in it; but if wee shall neglect the observation of these Articles which are
the ends wee have propounded, and, dissembling with our God, shall fall to
embrace this present world and prosecute our carnall intentions, seekeing greate
things for ourselves and our posterity, the Lord will surely breake out in wrathe
against us; be revenged of such a perjured people and make us knowe the price of
the breache of such a covenant. This excerpt is an example of what genre?
Correct Answer: Sermon
Question 13:
Anne Bradstreet wrote during the period of the American Renaissance.
Correct Answer: False
Question 14:
Authored “The Flesh and the Spirit”
Correct Answer: Anne Bradstreet
Question 15:
The words plain and clear adequately describe literature of the Colonial
Period.
Correct Answer: True
Question 16:
Examples of writers of the colonial period of American literature include the
following: Michael Wigglesworth and Edward Taylor.
Correct Answer: True
Students also viewed