Chapter 07: Individual Factors: Moral Philosophies and Values
1. Moral philosophy refers to which of the following?
a. The values developed in an organizational environment
b. The overall morality of business activities
c. The specific principles or rules that people use to decide what is right and
wrong
d. The legality of a business’s activities
e. The principles or rules that policymakers use to create legislation
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES:
7-1 Moral Philosophy Defined
QUESTION TY
PE:
Multiple Choice
HAS VARIABL
ES:
False
LEARNING OB
JECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.01 - Understand how moral philosophies and values
influence individual and group ethical decision making in business
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 11:24 AM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 11:31 AM
2. Which moral philosophy evaluates the morality of an action on the basis of its consequences for everyone affected (it
seeks the greatest good for the greatest number)?
a. Act deontology
b. Rule
deontology
c. Egoism
d. Utilitarianism
e. Hedonism
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1
NDARDS:
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 11:31 AM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 11:47 AM
3. Which philosophy stipulates that acts are morally right or acceptable if they produce some desired result, such as
realization of self-interest or utility?
a. Teleology
b. Deontology
c. The relativist
perspective
d. Ethical formalism
e. Hedonism
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 12:19 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 12:20 PM
4. Which moral philosophy focuses on the rights of individuals and on the intentions associated with a particular behavior,
rather than its consequences?
a. Deontology
b. The relativist
perspective
c. Teleology
d. Egoism
e. Utilitarianism
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 2
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 12:21 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 12:22 PM
5. Which of the following are based on decisions made by groups or when carrying out tasks to meet business objectives?
a. Organizational factors
b. Codes of conduct
c. Individual factors
d. Moral philosophies
e. Business ethics
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES:
7-1 Moral Philosophy Defined
QUESTION TY
PE:
Multiple Choice
HAS VARIABL
ES:
False
LEARNING OB
JECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.01 - Understand how moral philosophies and values
influence individual and group ethical decision making in business
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 12:22 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 12:28 PM
6. According to Kohlberg's model, as a person progresses through the stages of moral development—and with time,
education, and experience—which of the following statements is ?true
a. The individual is unlikely to change his/her values and ethical behavior.
b. Cognitive moral development and behavior may change.
c. The individual will likely be promoted.
d. Significant others become more influential in ethical decision making.
e. Opportunity to behave unethically decreases.
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 3
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-4 Cognitive Moral Development and Limitations
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.04 - Recognize the stages of cognitive moral
development
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 12:55 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 12:57 PM
7. An individual who defines what is right by considering their duty to society, not just to other specific people, is in
which of Kohlberg's stages of cognitive moral development?
a. Punishment and obedience
b. Individual instrumental purpose and exchange
c. Mutual interpersonal expectations, relationships, and
conformity
d. Social system and conscience maintenance
e. Prior rights, social contract, or utility
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-4 Cognitive Moral Development and Limitations
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.04 - Recognize the stages of cognitive moral
development
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 12:59 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 1:08 PM
8. Which of the following is the of Kohlberg's stages of cognitive moral development?last
a. Individual instrumental purpose and exchange
b. Need achievement
c. Social system and conscience maintenance
d. Punishment and obedience
e. Universal ethical principles
ANSWER: e
POINTS: 1
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 4
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-4 Cognitive Moral Development and Limitations
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.04 - Recognize the stages of cognitive moral
development
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 1:39 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 1:43 PM
9. A person who offers a facilitation payment in order to secure a contract that will keep their company from going
bankrupt and laying off hundreds of employees is trying to secure the greatest good for the greatest number of people,
making them a(n) _______.
a. egoist
b. deontologist
c. utilitarian
d. relativist
e. humanitarian
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 1:43 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 1:44 PM
10. Which moral philosophy evaluates the morality of an action on the basis of its conformity to general moral principles
based on logic and respect for individual rights?
a. Relativist
perspective
b. Act utilitarianism
c. Rule utilitarianism
d. Act deontology
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 5
e. Rule deontology
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 1:44 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 1:45 PM
11. Considered the father of free market capitalism, which of the following believed that business was and should be
guided by the morals of good men?
a. John Maynard Keynes
b. Immanuel Kant
c. Aristotl
e
d. Adam Smith
e. Lawrence Kohlberg
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES:
7-1 Moral Philosophy Defined
QUESTION TY
PE:
Multiple Choice
HAS VARIABL
ES:
False
LEARNING OB
JECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.01 - Understand how moral philosophies and values
influence individual and group ethical decision making in business
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 1:46 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 1:47 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 6
12. The belief that no thing is intrinsically good is defined as _______.one
a. hedonism
b. pluralism
c. relativism
d. deontology
e. teleology
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 2:05 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 2:06 PM
13. Kant's categorical imperative and the Golden Rule are examples of which moral philosophy?
a. Teleology
b. Deontology
c. The relativist
perspective
d. Egoism
e. Utilitarianism
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE 8/16/2021 2:06 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 7
D:
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 2:07 PM
14. A marketing manager who orders that a manufacturing plant be refitted to make it safer for workers, no matter what
the cost because the manager believes in the rights of individuals, may be considered a(n) _______.all
a. egoist
b. utilitarian
c. deontologist
d. relativist
e. hedonist
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 2:08 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 2:09 PM
15. Which moral philosophy evaluates the morality of an action on the basis of principles or rules designed to promote the
greatest overall utility rather than by examining situations individually?
a. Rule
utilitarianism
b. Act utilitarianism
c. Rule deontology
d. Act deontology
e. Egoism
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 8
ECTIVES: virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 2:09 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 2:10 PM
16. Which moral philosophy evaluates the morality of an action on the basis of the equity, fairness, and impartiality of the
action, with rules serving as guidelines in the decision-making process?
a. Rule utilitarianism
b. Act utilitarianism
c. Rule deontology
d. Act deontology
e. Relativist
perspective
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 2:10 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 2:11 PM
17. Which moral perspective defines ethical behavior subjectively from the unique experiences of individuals and groups?
a. Virtue ethics
b. Egoism
c. Relativist
perspective
d. Absolutism
e. Justice
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 9
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 2:12 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 2:21 PM
18. As circumstances evolve, an act can come to be viewed as unethical under which of the following philosophies and
perspectives?
a. Relativist
perspective
b. Teleology
c. Deontology
d. Egoism
e. Rule deontology
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 2:53 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 2:55 PM
19. Instead of focusing on the end result of actions and happiness created by them, which of the following emphasizes the
means motives and by which actions are justified?
a. Pragmatism
b. Deontology
c. Utilitarianism
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 10
d. Goodness theories
e. Obligation
theories
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 3:53 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 3:55 PM
20. An individual who believes that an action is ethical because others within the individual’s company and industry
regularly engage in the activity is probably a(n) _______.
a. utilitarian
b. relativist
c. teleologist
d. deontologist
e. egoist
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 3:56 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 3:57 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 11
21. Enlightened egoism _______.
a. is when an individual puts spiritual feelings above all others
b. centers completely on the short-term well-being of others
c. centers on one's short-term self-interest
d. centers on one's long-term self-interest but takes others’ well-being into account
e. centers on the long-term well-being of others
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 3:57 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:54 PM
22. Which moral philosophy is based on the premise that equal respect must be given to all persons?
a. Relativist
perspective
b. Deontology
c. Egoism
d. Teleology
e. Utilitarianism
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE 8/16/2021 3:58 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 12
D:
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 3:59 PM
23. Which of the following have lower ethical issue sensitivity—meaning they are less likely to detect ethical issues—and
may be more committed to completing projects and more dedicated to group values and objectives?
a. Relativists
b. Hedonists
c. Pragmatists
d. Deontologist
s
e. Teleologists
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 3:59 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 4:06 PM
24. Which form of justice is based on the evaluation of outcomes or results of the business relationship?
a. Procedural
b. Interactional
c. Distributive
d. Ethical
e. Egotistical
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 13
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 4:18 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 4:20 PM
25. Kohlberg's six stages of cognitive moral development can be reduced to three levels of ethical concern. Which of the
following describes individuals at the level?second
a. They define right as that which conforms to the expectations of good behavior of the
larger society.
b. They see beyond the norms, laws, and authority of groups or individuals.
c. They are concerned with their immediate interests and with external rewards and
punishments.
d. They are concerned with their long-term interests and with internal rewards and
punishments.
e. They are unethical.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-4 Cognitive Moral Development and Limitations
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.04 - Recognize the stages of cognitive moral
development
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 8:56 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 8:57 PM
26. Which of the following argues that ethical behavior involves not only adhering to conventional moral standards but
also considering what a mature person with a “good” moral character would deem appropriate?
a. Act
utilitarianism
b. Virtue ethics
c. Reciprocity
d. Hedonism
e. Rule deontology
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP Multiple Choice
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 14
E:
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 8:57 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:01 PM
27. When an individual defines right and wrong on the basis of legal contracts, they are using which of Kohlberg's stages
of development?
a. Punishment and obedience (Stage 1)
b. Mutual interpersonal expectations, relationships, and conformity (Stage
3)
c. Social system and conscience maintenance (Stage 4)
d. Prior rights, social contract, or utility (Stage 5)
e. Universal ethical principles (Stage 6)
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-4 Cognitive Moral Development and Limitations
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.04 - Recognize the stages of cognitive moral
development
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 9:01 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 9:03 PM
28. Which of the following deals with the issue of what individuals feel they are due based on their rights and
performance in the workplace, and therefore is more likely to be based on deontological moral philosophies than on
teleological or utilitarian ones?
a. Rights
b. Virtue ethics
c. Justice
d. Relativism
e. Egoism
ANSWER: c
POINTS: 1
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 15
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:03 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:04 PM
29. Which of the following is a central problem with relativism?
a. It emphasizes people’s differences while ignoring their basic similarities.
b. Few people believe that these principles are important.
c. It is very complicated.
d. It represents unattainable goals.
e. Many feel that it only works in theory.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:05 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:06 PM
30. Which of the following are considered white-collar crimes? (Select four)
a. Corporate tax
evasion
b. Credit card fraud
c. Insider trading
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 16
d. Identity theft
e. Mugging someone
ANSWER: a, b, c, d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-5 White-Collar Crime
QUESTION TYPE
:
Multiple Response
HAS VARIABLES:
False
LEARNING OBJE
CTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.05 - Introduce white-collar crime as it relates to moral
philosophies, values, and corporate culture
NATIONAL STAN
DARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDAR
DS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED:
8/16/2021 9:07 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:11 PM
31. An individual who emphasizes others rather than themselves in making decisions is in which of Kohlberg's stages of
development?
a. Universal ethical principles (Stage 6)
b. Mutual interpersonal expectations, relationships, and conformity (Stage
3)
c. Social system and conscience maintenance (Stage 4)
d. Punishment and obedience (Stage 1)
e. Prior rights, social contract, or utility (Stage 5)
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-4 Cognitive Moral Development and Limitations
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.04 - Recognize the stages of cognitive moral
development
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 9:11 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 9:13 PM
32. While he is normally against the idea of harming animals, Eric views animal research in the pharmaceutical industry
as a way to improve drugs that will benefit mankind. Which moral philosophy represents Eric’s viewpoint in most closely
this scenario?
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 17
a. Egoism
b. Relativism
c. Humanitarianis
m
d. Utilitarianism
e. Individualism
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:13 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:14 PM
33. In Kohlberg’s model, Stage 3 (mutual interpersonal expectations, relationships, and conformity) differs from Stage 2
(individual instrumental purpose and exchange) in terms of the individual’s motives in _______.
a. considering fairness to others
b. maintaining the social order
c. considering duty to society
d. upholding the basic values of
society
e. maintaining obedience to authority
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-4 Cognitive Moral Development and Limitations
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.04 - Recognize the stages of cognitive moral
development
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 9:15 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 9:16 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 18
34. The elements of trust, self-control, empathy, fairness, and truthfulness that are important to business transactions are
part of which of the following?
a. Egoism
b. Utilitarianism
c. Deontology
d. Moral philosophy
e. Virtue
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:16 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:18 PM
35. Which form of justice considers the processes and activities that produce the outcome or results?
a. Disruptive
b. Procedural
c. Interactional
d. Communication
s
e. Evaluative
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 19
RDS:
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:18 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:19 PM
36. Define white-collar crime—providing examples—and explain why it has become such a widespread problem.
ANSWER: White-collar crimes (WCCs) are nonviolent business crimes defined by the
Department of Justice as a "non-violent criminal act involving deceit,
concealment, subterfuge and other fraudulent activity." Examples of white-collar
crime include antitrust violations, computer and internet fraud, credit card fraud,
bankruptcy fraud, healthcare fraud, tax evasion, violation of environmental laws,
insider trading, bribery, kickbacks, money laundering, and theft of trade secrets.
White-collar crime has become more widespread, possibly due to corporate
cultures becoming deviant and encouraging unethical behavior. Incidents of WCC
tend to increase in the years following an economic recession, but the reasons for
this increase are not easy to pinpoint. Many variables may cause otherwise good
people to make bad decisions.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES
:
7-5 White-Collar Crime
QUESTION TY
PE:
Essay
HAS VARIABL
ES:
False
STUDENT EN
TRY MODE:
Basic
LEARNING O
BJECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.05 - Introduce white-collar crime as it relates to moral
philosophies, values, and corporate culture
NATIONAL ST
ANDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREAT
ED:
8/16/2021 9:22 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 9:23 PM
37. Compare and contrast the two teleological philosophies of and and discuss the bases each egoism utilitarianism
philosophy type uses to evaluate the morality of activities.
ANSWER: Egoists believe they should make decisions that maximize their own self-interest.
Utilitarians believe they should make decisions that result in the greatest total
utility, or the greatest benefit for all those affected by a decision. In an ethical
decision-making situation, an egoist will probably choose the alternative that
contributes most to their individual self-interest, while a utilitarian decision
maker calculates the utility of the consequences of all possible alternatives and
then selects the one that results in the greatest benefit for an entire group.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 20
REFERENCES
:
7-2 Moral Philosophies
QUESTION TY
PE:
Essay
HAS VARIABL
ES:
False
STUDENT EN
TRY MODE:
Basic
LEARNING O
BJECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL ST
ANDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREAT
ED:
8/16/2021 9:23 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 9:24 PM
38. Compare and contrast the two moral philosophies of and and discuss the bases each philosophy teleology deontology
type uses to evaluate the morality of a particular activity.
ANSWER: Teleological philosophies assess the moral worth of a behavior by looking at its
consequences; deontologists argue that there are some things we should not do,
even to maximize utility. For example, deontologists would consider it wrong to
kill an innocent person or commit a serious injustice against someone, no matter
how much greater social utility might result from doing so, because such an
action would infringe on individual rights. The utilitarian, however, might
consider an action resulting in a person’s death acceptable if that action led to
some greater benefit.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES
:
7-2 Moral Philosophies
QUESTION TY
PE:
Essay
HAS VARIABL
ES:
False
STUDENT EN
TRY MODE:
Basic
LEARNING O
BJECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL ST
ANDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREAT
ED:
8/16/2021 9:24 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 9:25 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 21
39. Discuss the distinctions between the and categories of and . Why do you think some rule act utilitarianism deontology
people evaluate the morality of an action on the basis of the action itself, whereas others evaluate it in terms of its
conformity to particular moral principles or rules of conduct?
ANSWER: Rule utilitarians determine behavior on the basis of principles or rules designed to
promote the greatest utility, while act utilitarians examine specific actions and
assess whether they result in the greatest utility. Rule deontologists believe in
conformity to general moral principles such as the Golden Rule, while act
deontologists hold that actions are the proper basis by which to judge morality.
Adherents of different personal moral philosophies may disagree in their
evaluations of a given action, yet all are behaving ethically according to their own
standards.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES
:
7-2 Moral Philosophies
QUESTION TY
PE:
Essay
HAS VARIABL
ES:
False
STUDENT EN
TRY MODE:
Basic
LEARNING O
BJECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL ST
ANDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREAT
ED:
8/16/2021 9:25 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 9:26 PM
40. Explain how the levels of Kohlberg's model of cognitive moral development may influence a person's perception of
and response to an ethical issue.
ANSWER: A person in Stage 1 responds to rules and labels of “good” and “bad” in terms of
the physical power of those who determine such rules. In Stage 2, individuals
evaluate behavior on the basis of its fairness to them. In Stage 3, ethical
motivation is still derived from obedience to rules. In stage 4, duty, respect for
authority, and the maintenance of the social order become a person’s focal points.
In Stage 5, individuals feel a sense of obligation or commitment to other groups
and recognize in some cases legal and moral points of view may conflict. In
Stage 6, people believe right is determined by universal ethical principles
everyone should follow.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES
:
7-4 Cognitive Moral Development and Limitations
QUESTION TY
PE:
Essay
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 22
HAS VARIABL
ES:
False
STUDENT EN
TRY MODE:
Basic
LEARNING O
BJECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.04 - Recognize the stages of cognitive moral development
NATIONAL ST
ANDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREAT
ED:
8/16/2021 9:26 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 9:27 PM
41. Which of the following describes the categorical imperative?
a. "Pursue pleasure in this lifetime as the ultimate good."
b. "Thou should seek the greatest good for the greatest number of people."
c. "Do unto others as you would have them do unto you."
d. "Act as if the maxim of thy action were to become by thy will a universal law of
nature."
e. "When in Rome, do as the Romans do."
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:27 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:29 PM
42. Why might an individual's moral philosophies differ when making a personal decision versus a work-related decision?
a. Individuals tend to act more unethically in large work groups than alone.
b. Businesses train individuals to adopt different moral philosophies at work.
c. Personal temptations are rarely a problem in the business environment.
d. Ethics is not held to be a high concern among managers in the workplace.
e. Goals and pressures in the workplace are different from those outside of work.
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 23
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-3 Applying Moral Philosophy to Ethical Decision Making
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.03 - Discuss the impact of philosophies on
business ethics
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 9:29 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 9:31 PM
43. Which of the following is one of the criticisms of Kohlberg's cognitive moral development theory?
a. The original theory was transferred from children to adults.
b. It can only apply to those with a deontological perspective.
c. It assumes that very few adults ever reach Stage 6.
d. The theory has little reliability or validity.
e. All moral philosophies are regarded as equal to one another.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-4 Cognitive Moral Development and Limitations
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.04 - Recognize the stages of cognitive moral
development
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 9:31 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 9:33 PM
44. The concept of moral philosophies is inexact.
a. True
b. Fals
e
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-3 Applying Moral Philosophy to Ethical Decision Making
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 24
LEARNING OBJECTIVE
S:
BE.FERR.13.ChO.07.03 - Discuss the impact of philosophies on
business ethics
NATIONAL STANDARD
S:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical
Responsibilities
DATE CREATED: 8/16/2021 9:33 PM
DATE MODIFIED: 8/16/2021 9:35 PM
45. Interactional justice considers the processes and activities that produce a particular outcome.
a. True
b. Fals
e
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
True / False
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:35 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:36 PM
46. Teleological philosophies assess the moral worth of a behavior by looking at its consequences, and thus moral
philosophers today often refer to these theories as consequentialism.
a. True
b. Fals
e
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
True / False
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 25
NDARDS:
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:36 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:37 PM
47. The moral philosophy of idealism views ethics as whether an act produces more economic value for its effort.
a. True
b. Fals
e
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES:
7-1 Moral Philosophy Defined
QUESTION TY
PE:
True / False
HAS VARIABL
ES:
False
LEARNING OB
JECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.01 - Understand how moral philosophies and values
influence individual and group ethical decision making in business
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:38 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 9:39 PM
48. Economist Adam Smith viewed profit as the ultimate goal of an enterprise and did not believe it was businesses'
responsibility to be concerned about their impact on society.
a. True
b. Fals
e
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES:
7-1 Moral Philosophy Defined
QUESTION TY
PE:
True / False
HAS VARIABL
ES:
False
LEARNING OB
JECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.01 - Understand how moral philosophies and values
influence individual and group ethical decision making in business
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 26
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:39 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 9:46 PM
49. Which philosophy defines right or acceptable actions as those that maximize a particular person’s self-interest as
defined by the individual?
a. Teleology
b. Egoism
c. Utilitarianis
m
d. Deontology
e. Relativism
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:46 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:47 PM
50. The famous statement “Act as if the maxim of thy action were to become by thy will a universal law of nature” is
referred to as _______.
a. categorical
imperative
b. economic imperative
c. philosophy of action
d. rule of deontologists
e. utilitarianism
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 27
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:47 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:49 PM
51. Which of the following is defined as regard for certain behaviors as inherently right, and the determination of this
rightness focuses on the individual actor, not on society?
a. Categorical
imperative
b. Nonconsequentialism
c. Moral philosophy
d. Consequentialism
e. Utilitarianism
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 7-2 Moral Philosophies
QUESTION TYP
E:
Multiple Choice
HAS VARIABLE
S:
False
LEARNING OBJ
ECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.02 - Compare and contrast the teleological, deontological,
virtue, and justice perspectives of moral philosophy
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDA
RDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:49 PM
DATE MODIFIE
D:
8/16/2021 9:51 PM
52. Economic value orientation is associated with which of the following?
a. The view that an external world exists independent of our
perceptions
b. Selling goods and services for immoral reasons
c. Values quantified by monetary means
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 28
d. Those who believe pleasure is better
e. Doing things that are intrinsically good
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES:
7-1 Moral Philosophy Defined
QUESTION TY
PE:
Multiple Choice
HAS VARIABL
ES:
False
LEARNING OB
JECTIVES:
BE.FERR.13.ChO.07.01 - Understand how moral philosophies and values
influence individual and group ethical decision making in business
NATIONAL STA
NDARDS:
United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STAND
ARDS:
United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATE
D:
8/16/2021 9:51 PM
DATE MODIFI
ED:
8/16/2021 9:53 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 29