Chapter 03: Sustainability: Social and Ethical Dimensions
1. Sustainable development is best defined as which of the following?
a. The potential for the long-term well-being of the environment, including all biological entities, as well as
mutually beneficial interactions among nature and individuals, organizations, and business strategies
b. Socially responsible activities such as sustainable business practices that create competitive advantages
c. When an organization uses its products and brand identity to create social value, quality, and consumer loyalty
d. A strategy involving stakeholder assessment to create meaningful long-term relationships with customers,
while maintaining, supporting, and enhancing the natural environment
e. Meeting the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own
needs, with an emphasis on the natural environment
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-1 Defining Sustainability
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.01 - Relate sustainability to ethical decision making and social
responsibility
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 3:04 PM
DATE MODIFIED: 8/11/2021 10:38 PM
2. One of the biggest factors in land pollution is the dumping of waste into landfills. By far the world’s biggest wasters are
consumers in _______.
a. Europe
b. China
c. Russia
d. the United States
e. Canada
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 3:06 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 3:07 PM
3. The world’s forests, which cover more than 30 percent of the planet, are being destroyed, with forests shrinking by
502,000 square miles over the past 25 years. Wide-spread deforestation is caused predominantly by which of the
following?
Chapter-3 Ethics Ferrell, Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1
a. The corn industry
b. Beef, soy, palm oil, and wood products
c. Human-lit fires
d. A lack of rain
e. Wildfires
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 3:07 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 3:09 PM
4. Many businesses can benefit from urban renewal movements that reduce sprawl, but it can create disadvantages for
_______.
a. car and oil companies
b. the airline industry
c. the railroad industry
d. service-oriented
companies
e. humans and animals
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 3:51 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 3:52 PM
5. Farmers cannot keep harvested seed from genetically modified crops, but must purchase them each year from
companies such as Bayer, due to the fact that such seeds are _______.
a. non-organic
b. perishable
c. uncollectable
d. destructive
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 2
e. patented
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 3:52 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 3:53 PM
6. The first Earth Day increased stakeholder awareness of environmental concerns and the creation of the Environmental
Protection Agency, bringing which of the following to the forefront?
a. Corporate social
responsibility
b. Alternative energy sources
c. Diversity
d. Sustainability
e. Competition
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 4:00 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 4:02 PM
7. The Environmental Protection Agency’s primary mission is to _______.
a. protect human health and the environment
b. ensure all Fortune 500 firms hire a chief sustainability officer
c. protect threatened and endangered species
d. encourage alternative energy sources
e. collect taxes from the chemical and petroleum industries
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: Multiple Choice
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 3
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 4:02 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 4:03 PM
8. Which of the following statements accurately describes the Clean Air Act?
a. It allowed the EPA to track industrial chemicals.
b. It focused on promoting alternative forms of energy.
c. It established national air quality standards.
d. It provided tax benefits to consumers who purchase hybrid
cars.
e. It focused on reducing pollution through cost-effective change.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 4:03 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 4:05 PM
9. The Clean Water Act makes it illegal for anyone to discharge any pollutant from a point source directly into navigable
waters without a(n) _______.
a. good reason
b. direct order
c. permit
d. inspector
present
e. limit
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 4:33 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 4:34 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 4
10. Which of the following acts focuses on reducing pollution through cost-effective changes in production, operation,
and raw materials use?
a. Pollution Prevention Act
b. Toxic Substances Control Act
c. Clean Air Act
d. Energy Policy Act
e. Oil Pollution Act
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 4:34 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 4:36 PM
11. Which of the following is considered a misleading practice related to sustainability?
a. Designing environmentally friendly
buildings
b. Recycling
c. Greenwashing
d. Source reduction
e. Sustainable agriculture
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-6 Business Response to Sustainability Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 5:54 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 5:58 PM
12. To empower the EPA with the ability to track the 75,000 industrial chemicals currently produced or imported into the
United States, Congress passed the _______.
a. Federal Water Pollution Control Act
b. Federal Insecticide, Fungicide and Rodenticide Act
c. Safe Drinking Water Act
d. Toxic Substances Control Act
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 5
e. Food Quality Protection Act
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 5:58 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:00 PM
13. Wind power holds great promise for the United States because it is home to one of the greatest sources of wind energy
in the world, found in the _______.
a. Rocky Mountains
b. Everglades
c. Great Lakes
d. Pacific Rim
e. Great Plains
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-5 Alternative Energy Sources
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.04 - Compare renewable energy sources that provide alternatives for
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:00 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:01 PM
14. A more dependable energy source than some other forms of alternative energy, geothermal energy provides _______.
a. heat from the sun
b. a radiated heat
c. heat from steam
d. a constant source of
heat
e. a dry heat
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-5 Alternative Energy Sources
QUESTION TYPE: Multiple Choice
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 6
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.04 - Compare renewable energy sources that provide alternatives for
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:02 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:03 PM
15. Which of these is considered the largest form of renewable energy?
a. Hydropower
b. Solar power
c. Geothermal power
d. Biofuels
e. Nuclear power
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-5 Alternative Energy Sources
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.04 - Compare renewable energy sources that provide alternatives for
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:04 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:05 PM
16. Which of the following is the most controversial form of alternative energy after nuclear power?
a. Hydropower
b. Geothermal power
c. Solar power
d. Wind power
e. Ethanol
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-5 Alternative Energy Sources
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.04 - Compare renewable energy sources that provide alternatives for
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:05 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:08 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 7
17. Which of the following is the name for a certification program that recognizes sustainable building practices and
strategies?
a. Brundtland Report
b. WasteWise
c. LEED
d. Kyoto Protocol
e. USMCA
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:08 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:11 PM
18. To report air, land, and water sustainability issues, most businesses use _______.
a. environmental, social, and governance (ESG) factors
b. triple bottom line
c. green marketing
d. LEED
e. ISO 14000
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-6 Business Response to Sustainability Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.05 - Evaluate business responses to sustainability related to green
marketing and greenwashing
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:11 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:13 PM
19. Which type of business describes one that attempts to avoid dealing with environmental issues and hopes nothing bad
happens or no one ever finds out about an environmental accident or abuse?
a. A newly established business
b. A socially responsible business
c. A low-commitment business
d. A single-impact-driven business
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 8
e. A law-abiding business
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-7 Strategic Implementation of Environmental Responsibility
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.06 - Provide strategic directions for implementation of
sustainability
DATE CREATED: 8/6/2021 6:13 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:16 PM
20. One of the country’s greatest sustainability success stories is _______.
a. water conservation
b. pollution control
c. manufacturing
d. composting
e. recycling
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-7 Strategic Implementation of Environmental Responsibility
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.06 - Provide strategic directions for implementation of
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:19 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:26 PM
21. Stakeholder assessment is an important part of which type of approach to environmental issues?
a. Low-commitment
b. Medium-
commitment
c. High-commitment
d. Hands-off
e. Hands-on
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-7 Strategic Implementation of Environmental Responsibility
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.06 - Provide strategic directions for implementation of
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 9
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:26 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:27 PM
22. It is possible to quantify the trade-offs to determine whether to accept or reject environmentally related activities and
programs through _______.
a. risk management
b. management voting
c. board directives
d. legal requirements
e. customer input
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-7 Strategic Implementation of Environmental Responsibility
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.06 - Provide strategic directions for implementation of
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:28 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:29 PM
23. Which of the following is a comprehensive set of environmental standards developed by the International
Organization for Standardization to encourage a cleaner, safer, healthier world?
a. Green Globes
b. Kyoto Protocol
c. ISO 14000
d. Cancun Package
e. LEED
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-7 Strategic Implementation of Environmental Responsibility
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.06 - Provide strategic directions for implementation of
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:29 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:31 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 10
24. Which of the following includes the assessment and improvement of business strategies, economic sectors, work
practices, technologies, and lifestyles in the maintaining of the natural environment?
a. Competitive advantage
b. Marketing
c. Sustainability
d. Greenwashing
e. Risk analysis
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-1 Defining Sustainability
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.01 - Relate sustainability to ethical decision making and social
responsibility
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:31 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:33 PM
25. Sustainability is defined as the long-term well-being of the natural environment and the mutually beneficial
interactions among _______.
a. customers, investors, managers, and policies
b. board members, presidents, managers, and nonprofit organizations
c. investors, creditors, suppliers, and the marketing department
d. nature and individuals, organizations, and business strategies
e. managers, boards, CEOs, and stakeholder strategies
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-1 Defining Sustainability
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.01 - Relate sustainability to ethical decision making and social
responsibility
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/6/2021 6:33 PM
DATE MODIFIED: 8/6/2021 6:35 PM
26. Which of the following does a cap-and-trade program reduce?
a. Carbon emissions
b. Waste
c. Water pollution
d. Deforestation
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 11
e. Fracking
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 10:38 AM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 10:40 AM
27. Which of the following statements about genetically modified seeds is ?true
a. They are able to cross-pollinate with other plants.
b. They make food more perishable.
c. They often result in greater crop yields.
d. They have a negative impact on impoverished areas.
e. They do not offer crop resistance to pests such as bugs.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:17 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:20 PM
28. Major issues that emerged in the twentieth century include the protection of air, water, land, biodiversity, and
_______.
a. employee relations
b. renewable natural resources
c. environmental legal
regulations
d. consumer protection
e. greenwashing
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 12
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:22 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:23 PM
29. Which of the following can cause markedly shorter life spans, along with chronic respiratory problems, in humans and
animals?
a. Water pollution
b. Air pollution
c. Climate change
d. Deforestation
e. Acid rain
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:24 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:26 PM
30. Created in 1997, the Kyoto Protocol was an international treaty meant to curb global _______.
a. natural resource use
b. greenwashing activities
c. water pollution
d. greenhouse gas
emissions
e. competition
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 13
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:27 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:29 PM
31. Which issue did Rachel Carson's book address that sparked the environmental movement?Silent Spring
a. Indiscriminate use of genetically modified
seeds
b. Deforestation
c. Urban sprawl
d. Indiscriminate use of pesticides
e. Lack of renewable energy
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:29 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:30 PM
32. The biggest contributor of illnesses in developing countries is likely which of the following?
a. Acid rain
b. Water pollution
c. Deforestation
d. Climate change
e. Landfill waste
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:31 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:32 PM
33. Describe how sustainability relates to social responsibility.
ANSWER: Sustainability includes the assessment and improvement of business strategies, economic
sectors, work practices, technologies, and lifestyles in the maintaining of the natural
environment. Because most stakeholders have concerns about some aspects of the natural
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 14
environment, organizations respond to those issues in their strategies, policies, and
operations. A corporate culture that includes a sustainability agenda or a corporate social
responsibility report can create long-term favorable stakeholder responses. In addition,
corporate social responsibility performance can increase employees’ company identification
and commitment. Therefore, sustainability falls into the social responsibility domain of
maximizing positive and minimizing negative impacts on stakeholders.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-2 How Sustainability Relates to Ethical Decision Making and Social Responsibility
QUESTION TYPE: Essay
HAS VARIABLES: False
STUDENT ENTRY MODE: Basic
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.01 - Relate sustainability to ethical decision making and social
responsibility
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:32 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:34 PM
34. Discuss the benefits of green marketing and the long-term pitfalls of greenwashing.
ANSWER: Green marketing is a strategy involving stakeholder assessment to create meaningful long-
term relationships with customers while maintaining, supporting, and enhancing the natural
environment. Better environmental performance can increase revenue in three ways: through
better access to certain markets, differentiation of products, and the sale of pollution-control
technology. Greenwashing, on the other hand, involves misleading a consumer into thinking
a product is more environmentally friendly than it really is. While greenwashing might make
a company appear sustainable, this strategy can seriously backfire when consumers find out
they are being deceived. Research indicates greenwashing destroys consumer trust and
creates consumer confusion and perceived risk associated with green products. Greenwashing
is also negatively related to financial performance; therefore, companies that engage in
greenwashing can expect to receive criticism and decreased sales in the long run.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-6 Business Response to Sustainability Issues
QUESTION TYPE: Essay
HAS VARIABLES: False
STUDENT ENTRY MODE: Basic
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.05 - Evaluate business responses to sustainability related to green
marketing and greenwashing
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:34 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:36 PM
35. Describe the Environmental Protection Agency (EPA) and explain why it is said to be the most influential regulatory
agency that deals with environmental issues.
ANSWER: The EPA is the agency in the United States that deals with environmental issues and enforces
environmental legislation. The EPA was created in 1970 to coordinate environmental
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 15
agencies involved in conducting environmental research, providing assistance in fighting
pollution, and enforcing the nation’s environmental laws. The agency is charged with
protecting Americans from significant health and environmental risks and has the power to
file civil charges against companies that violate the law.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: Essay
HAS VARIABLES: False
STUDENT ENTRY MODE: Basic
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:36 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:37 PM
36. Because ethanol is created from corn in the United States, there are concerns that the increased use of ethanol will
decrease food supplies.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-5 Alternative Energy Sources
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.04 - Compare renewable energy sources that provide alternatives for
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 12:37 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 12:39 PM
37. Greenwashing is a strategy involving stakeholder assessment to create meaningful long-term relationships with
customers, while maintaining, supporting, and enhancing the natural environment.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-6 Business Response to Sustainability Issues
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.05 - Evaluate business responses to sustainability related to green
marketing and greenwashing
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 16
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 1:30 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 1:31 PM
38. Green Globes and LEED are certification groups that authorize buildings as "green."
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-4 Environmental Legislation
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.03 - Review environmental legislation related to sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 1:31 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 1:32 PM
39. Acid rain, waste management, urban sprawl, and deforestation are all environmental issues related to land.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 1:33 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 1:33 PM
40. Recycling is the reprocessing of materials—especially steel, aluminum, paper, glass, rubber, and some plastics—for
reuse.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-7 Strategic Implementation of Environmental Responsibility
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 17
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.06 - Provide strategic directions for implementation of
sustainability
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 1:34 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 1:35 PM
41. Which of the following is an example of sustainability?
a. Recycling
b. Donating money
c. Building schools
d. Helping children learn
e. Building roads
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: 3-7 Strategic Implementation of Environmental Responsibility
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: FERR.13.ChO.03.01 - Relate sustainability to ethical decision making and social
responsibility
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 1:35 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 1:37 PM
42. A strategy involving stakeholder assessment to create meaningful long-term relationships with customers while
maintaining, supporting, and enhancing the natural environment is known as _______.
a. green marketing
b. recycling initiatives
c. stakeholder assessment
d. risk analysis
e. strategic environmental
audit
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-6 Business Response to Sustainability Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.05 - Evaluate business responses to sustainability related to green
marketing and greenwashing
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 1:37 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 18
DATE MODIFIED: 8/9/2021 1:38 PM
43. The long-term variation in average weather patterns is referred to as _______.
a. water pollution
b. greenhouse gas
c. climate change
d. the Kyoto Protocol
e. the ozone layer
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: 3-3 Global Environmental Issues
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: BE.FERR.13.ChO.03.02 - Examine global environmental issues related to the atmosphere,
water, and land
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics - Ethics
STATE STANDARDS: United States - None - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical Responsibilities
DATE CREATED: 8/9/2021 1:38 PM
DATE MODIFIED: 8/9/2021 1:40 PM
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 19