1 / 9100%
BIBL 104 Quiz 1 42 out of 50
Question 1) 1 out of 1 points
The book of _______________ tells the story of the wilderness journey. It serves as a
travel diary of the Israelites after the exodus.
Selected
Answer:
Numbers
Question 2) 1 out of 1 points
Moses selected _____________ men, one from each ancestral tribe, to scout out the
land of Canaan in advance.
Selected
Answer:
Twelve
Question 3) 1 out of 1 points
The scapegoat
Selected
Answer:
bore the sins of the nation and was released into the
wilderness.
Question 4) 1 out of 1 points
Genesis concludes with Israel in Canaan.
Selected
Answer:
Fals
e
Question 5) 1 out of 1 points
The book of Exodus focuses on Moses’ life, which can be divided into __________
forty-year time periods.
Selected
Answer:
Three
Question 6) 0 out of 1 points
The JEDP Theory asserts that anonymous editors compiled the Pentateuch from four
documents long after the time of Moses.
Selected
Answer:
Fals
e
WRONG: Correct answer is TRUE
Question 7) 0 out of 1 points
What was the significance of the final plague?
Selected
Answer:
It formed the basis of the Mosaic Covenant.
WRONG
Question 8) 1 out of 1 points
The thematic focus of Esther centers around the rescuing of the Israelite people.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 9) 0 out of 1 points
The thematic focus of Ezra is rebuilding the wall.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 10) 1 out of 1 points
In Zephaniah the chief pronouncement is that disaster is imminent.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 11) 1 out of 1 points
What was the major turning point in Moses’ life?
Selected
Answer:
When he encountered God at a burning bush.
Question 12) 1 out of 1 points
Because of _________________ importance in leading Israel into practical
sanctification and fellowship with God, three chapters in Leviticus are devoted to
_____________.
Selected
Answer:
the priests/the
priesthood
Question 13) 1 out of 1 points
In Deuteronomy, Moses persuasively argued that his audience must ‘hear’and ‘do,’
‘keep,’ ‘observe’ God’s commands out of a heart of ___________.
Selected
Answer:
love
Question 14) 1 out of 1 points
Exodus highlights the exit from Egypt.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 15) 1 out of 1 points
Deuteronomy provides instructions for the new generation of Israelites as they prepare
to enter Canaan in fulfillment of God’s promises.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 16) 1 out of 1 points
The Day of ______________ was the holiest day on the Hebrew calendar.
Selected
Answer:
Atonement
Question 17) 1 out of 1 points
Deuteronomy focuses on covenant renewal.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 18) 0 out of 1 points
How did the Israelites become enslaved in Egypt?
Selected
Answer:
Pharaoh tricked them into making bricks for him and they soon
became his slaves.
Question 19) 1 out of 1 points
According to our textbook, the original creation
Selected
Answer:
A, B, and C only
Question 20) 1 out 1 points
The book of Haggai deals with the theme, “repent of sin.”
Selected
Answer:
Fals
e
Question 21) 1 out of 1 points
Joshua describes the conquest of Canaan.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 22) 1 out of 1 points
God accomplished Israel’s complete liberation from Egypt
Selected
Answer:
by allowing them to pass through the Red Sea and then drowning the
Egyptian army.
Question 23) 1 out of 1 points
Leviticus describes the way of Holiness.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 24) 1 out of 1 points
The book of Ruth offers a ray of hope.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 25) 1 out of 1 points
The Ten Commandments can be divided into two categories: responsibilities to God and
responsibilities to
Selected
Answer:
people or one’s
community.
Question 26) 1 out of 1 points
Genesis also emphasizes the importance of the ________________ covenant, which
gave Israel a right to the land (Gen 15:18–21).
Selected
Answer:
Abrahamic
Question 27) 1 out of 1 points
The book of Nahum relates the destruction of Edom.
Selected
Answer:
Fals
e
Question 28) 1 out of 1 points
The messages of the Major Prophets remind us that God holds all nations accountable
for their behavior and policies.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 29) 0 out of 1 points
Conservative evangelical scholars believe Moses was the substantial author of the
Pentateuch.
Selected
Answer:
Fals
e
Question 30) 1 out of 1 points
The dispersion of the nations occurred
Selected
Answer:
at Babel
Question 31) 0 out of 1 points
Leviticus describes the religious system of worship that was given at Mt. Carmel.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 32) 1 out of 1 points
The book of Micah presents a divine lawsuit.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 33) 1 out of 1 points
The English Bible groups the six poetic books together.
Selected
Answer:
Fals
e
Question 34) 1 out of 1 points
Moses died and was buried
Selected
Answer: in an unmarked grave on Mt. Nebo
Question 35) 1 out of 1 points
1–2 Samuel thematically focuses on Kings and Priests.
Selected
Answer:
Fals
e
Question 36) 1 out of 1 points
The first five books of the Bible are known as the Pentateuch.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 37) 0 out of 1 points
The last three Minor Prophets are focused on the Jewish exiles who have returned from
Babylon to rebuild the tabernacle and reestablish Jerusalem.
Selected
Answer:
Tru
e
WRONG: Correct answer is TRUE
Question 38) 1 out of 1 points
According to the book of Numbers, people could also be sanctified through the
__________ Blessing assuring them of God’s continued grace upon them.
Selected
Answer:
Aaronic
Question 39) 1 out of 1 points
In Numbers, the Israelites were given divine guidance in
Selected
Answer: the pillar of cloud by day and the pillar of fire by night.
Question 40) 1 out of 1 points
___________ and ____________ were the two faithful spies who believed God would
deliver Canaan into the hands of Israel.
Selected
Answer:
Joshua and Caleb
Question 41) 1 out of 1 points
In Zechariah, the main them is “restore the King.”
Selected
Answer:
Tru
e
Question 42) 1 out of 1 points
The Historical Books extend from the book of Joshua to the book of Esther.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 43) 1 out of 1 points
The __________________ represented how God was to dwell among His people and
how the nation would fellowship with God
Selected
Answer: Tabernacle
Question 44) 1 out of 1 points
The Shema involves loving God with all one’s heart and the totality of one’s being and
Selected
Answer:
teaching the covenant to one’s children.
Question 45) 1 out of 1 points
In the third major sermon in Deuteronomy Moses continues with his theme of covenant
renewal by forecasting Israel’s _____________.
Selected
Answer:
destiny
Question 46) 1 out of 1 points
God gave Israel the Ten Commandments
Selected
Answer: at Mount Sinai
Question 47) 1 out of 1 points
Genesis is the book of Beginnings.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 48) 1 out of 1 points
The book of Hosea underscores God’s unquenchable love.
Selected
Answer:
Tru
e
Question 49) 0 out of 1 points
The bronze altar illustrated
Selected
Answer:
that people could only come to a holy God through the atoning work of
a sacrifice.
WRONG
Question 50) 1 out of 1 points
The book of Job deals with questions related to suffering.
Selected
Answer:
Tru
e
Students also viewed