1 / 4100%
Test Bank
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 189, Figure 4-43
OBJ: 8 TOP: Lordosis KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
31. Rheumatoid arthritis can best be distinguished from osteoarthritis by which of the following?
1. Rheumatoid arthritis is an autoimmune, systemic disease; osteoarthritis is a
degenerative disease of the joints.
2. Rheumatoid arthritis is an autoimmune, degenerative disease; osteoarthritis is a
systemic inflammatory disease.
3. People with osteoarthritis are considered to be genetically predisposed; there is no
known genetic component to rheumatoid arthritis.
4. Osteoarthritis is often caused by a virus; viruses play no part in the pathogenesis of
rheumatoid arthritis.
ANS: 1
RA is thought to be an autoimmune disorder. Degenerative joint disease is also known as
osteoarthritis.
DIF: Cognitive Level: Analysis
REF: Page 131, Page 132, Table 4-4, Page 133, Figure 4-7 OBJ: 11
TOP: Rheumatoid arthritis KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
32. Which ethnic group is at a higher risk of developing osteoporosis?
1. African American women
2. Caucasian and Asian women
3. African American men
4. Latino women
ANS: 2
Caucasian and Asian women have a higher incidence of osteoporosis than African American
women.
DIF: Cognitive Level: Knowledge
REF: Page 141, Cultural and Ethnic Considerations OBJ: 14
TOP: Osteoporosis KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
33. The patient, age 58, is diagnosed with osteoporosis after densitometry testing. She has been
menopausal for 5 years and has been concerned about her risk for osteoporosis because her
mother has osteoporosis. In teaching her about her osteoporosis, which information does the
nurse include?
1. Even with a family history of osteoporosis, the calcium loss from bones can be
slowed by increased calcium intake and exercise.
2. Estrogen replacement therapy must be started to prevent rapid progression of her
osteoporosis.
3. With a family history of osteoporosis, there is no way to prevent or slow bone
reabsorption.
TestBankWorld.org
11
Test Bank
4. Continuous, low-dose corticosteroid treatment is effective in stopping the course of
osteoporosis.
ANS: 1
To prevent osteoporosis, women are advised to have an adequate daily intake of calcium and
vitamin D; exercise regularly; avoid smoking; decrease coffee intake; decrease excess protein
in the diet; and engage in regular moderate activity such as walking, bike riding, or
swimming at least 3 days a week.
DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 142, Patient Teaching
OBJ: 14 TOP: Osteoporosis
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
TestBankWorld.org
12
Christensen & Kockrow: Adult Health Nursing, 5th Edition
Test Bank
Chapter 5: Care of the Patient with a Gastrointestinal Disorder
MULTIPLE CHOICE
1. The end-products of carbohydrate and protein digestion are absorbed by the
1. bloodstream.
2. blood vessels in the villi.
3. lymphatic system.
4. lymph vessels in the villi
ANS: 2
The inner surface of the small intestine contains millions of tiny, fingerlike projections called
villi, which contain small blood vessels. They are responsible for absorbing the products of
digestion.
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 198 OBJ: 2
TOP: Digestive KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
2. A 56-year-old patient with diverticulitis has been admitted to the medical unit. The nurse will
most likely document which of the following in the charting?
1. A high fever
2. Pain in the upper right quadrant
3. Pain in the left lower quadrant
4. Progressive weight loss
ANS: 3
Patients with diverticulitis will complain of mild to severe pain in the left lower quadrant.
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 235 OBJ: 8
TOP: Diverticulitis KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
3. An ileostomy was performed on a patient for the treatment of debilitating ulcerative colitis
disease. A problem the nurse should watch for in patients after this surgery is
1. fluid imbalance.
2. sexual activity restriction.
3. skin excoriation.
4. the collecting appliance being bulky and large.
ANS: 3
The nurse should assess the peristomal skin for impairment of integrity.
TestBankWorld.org
Test bank
DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 229 OBJ: 11
TOP: Ulcerative colitis KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
4. A patient with cancer of the esophagus has been receiving radiation therapy. The nurse
realizes that this patient should be assessed for
1. aspiration from fistula formation.
2. hemorrhage.
3. incompetence of the suture line.
4. dumping syndrome.
ANS: 1
Radiation therapy may be curative or palliative. Special problems associated with radiation
therapy include the development of an esophagotracheal fistula. Aspiration from the fistula
and edema from the radiation must be anticipated.
DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 209 OBJ: 5
TOP: Cancer of esophagus KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
5. A patient has been admitted for diagnostic procedures including an
esophagogastroduodenoscopy. The nurse explains to this patient that during this procedure,
the physician will
1. use a long, rigid, fiberoptic scope.
2. order NPO status 1 hour before the procedure.
3. view the esophagus, stomach, and upper small intestine.
4. visualize the intestine but cannot remove polyps.
ANS: 3
The esophagus, stomach, and duodenum can be evaluated not only by endoscopy, but also by
the use of a longer fiberoptic scope. This procedure is called an
esophagogastroduodenoscopy.
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 201 OBJ: 5
TOP: Diagnostic procedures KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
6. The nurse determines that a patient has a knowledge deficit regarding her diagnosis of
achalasia. The nurse begins patient teaching by explaining that achalasia is
1. a white patch on the mouth or tongue mucosa.
2. caused by frequent ulceration on the lip.
3. caused by excess exposure to sun and wind.
4. caused by the inability of a muscle to relax.
ANS: 4
The abnormal condition characterized by the inability of a muscle to relax is achalasia.
TestBankWorld.org
2
Students also viewed