Social Media Marketing-FOR TOM MUTUNGA

profilegsn5945
chapter_02_goals_and_strategies.docx

Name:

 

 Class:

 

 Date:

 

Chapter 02—Goals and Strategies

True / False

1. A social media marketing plan does not require monitoring or adjustment during its implementation.​

 

a. 

True

 

b. 

False

ANSWER:  

False

2. The most popular uses for social media are brand awareness and building brand preference.​

 

a. 

True

 

b. 

False

ANSWER:  

True

3. Some of a brand's most passionate advocates can start off as disgruntled customers.​

 

a. 

True

 

b. 

False

ANSWER:  

True

4. ​It is very important for brands looking to engage in social media to focus on broadcasting and promoting their message on these channels at every opportunity.

 

a. 

True

 

b. 

False

ANSWER:  

False

5. A social media marketing strategy is something that should be developed to support a brand's overall marketing plan.

 

a. 

True

 

b. 

False

ANSWER:  

True

6. Increasing search engine rankings and site traffic are two important goals for brands that social media marketing cannot help achieve.​

 

a. 

True

 

b. 

False

ANSWER:  

False

Multiple Choice

7. Which of the following is not part of the social media marketing planning cycle?​

 

a. 

​Setting goals

 

b. 

​Tuning

 

c. 

​Driving traffic

 

d. 

​Implementing

 

e. 

​Monitoring

ANSWER:  

c

8. Why is it important to listen to conversations about a brand?​

 

a. 

​To see how many people buy your products.

 

b. 

​It helps a company evaluate its advertising strategy.

 

c. 

​It makes your customers think you care about what they say.

 

d. 

​Listening can help a company identify those keywords people use for its products.

 

e. 

​Comments can help a company understand how it is perceived and where opportunities may lie.

ANSWER:  

e

9. Social media marketing goals must be flexible because​:

 

a. 

​a brand cannot be sure its goals will be achieved.

 

b. 

​new developments sometimes occur while using social media.

 

c. 

​a particular social network might disappear.

 

d. 

​consumers are fickle, so it is difficult to forecast their behavior.

 

e. 

​brand management might not support certain social media marketing goals.

ANSWER:  

b

10. All of the following are key objectives of SMM EXCEPT: ​

 

a. 

​customer service.

 

b. 

​brand awareness.

 

c. 

​brand development.

 

d. 

​brand preference.

 

e. 

​new customer leads.

ANSWER:  

c

11. In addition to the primary SMM objectives, other secondary objectives include all of these EXCEPT:​

 

a. 

​achieving a desired brand positioning.

 

b. 

​supporting public relations and advertising campaigns.

 

c. 

​expanding brand loyalty.

 

d. 

​being prepared to handle reputation management in a crisis.

 

e. 

producing new product ideas.

ANSWER:  

c

12. ​What can be learned from listening includes all of these EXCEPT:

 

a. 

​how people feel about a company, product, service, person or issue.

 

b. 

​which media platforms appear to be the most viable in order to achieve SMM goals.

 

c. 

​how competitors are using social media platforms.

 

d. 

​all of these are correct.

 

e. 

​none of these is correct.

ANSWER:  

d

13. ​A "call to action" can be defined as:

 

a. 

​brand building. 

 

b. 

​lead generation and/or sales.

 

c. 

​the objectives of a social media campaign.

 

d. 

​the process of measuring a social media campaign.

 

e. 

​the action you want someone to take at each stage of your marketing campaign.

ANSWER:  

e

14. When developing social media strategies, it is important that companies​:

 

a. 

​look to what their competitors are doing.

 

b. 

​ensure they include Facebook, because it is one of the most popular social networks.

 

c. 

​include the 8 C's.

 

d. 

​make sure to adapt them to their individual strengths, weaknesses, opportunities, and threats.

 

e. 

​define the call to action first.

ANSWER:  

d

15. Which of the following is not considered a social media marketing goal?​

 

a. 

​Increasing customer satisfaction (customer service)

 

b. 

​Driving recommendations from friends and family

 

c. 

​Generating new leads

 

d. 

​Crisis communication and online reputation management

 

e. 

Increasing the number of Facebook fans and Twitter followers​

ANSWER:  

e

16. Which of the 8 C's refer to understanding the etiquette, nuances and spoken or unspoken rules of a particular social media platform?​

 

a. 

​Convert

 

b. 

​Categorize

 

c. 

​Collaborate

 

d. 

Comprehend​

 

e. 

​Contribute

ANSWER:  

d

17. ​The leading purchase influencer in four different countries is: 

 

a. 

​Twitter feeds.

 

b. 

​word of mouth.

 

c. 

​traditional advertising.

 

d. 

​blogs.

 

e. 

​social media posts from friends and family.

ANSWER:  

b

Subjective Short Answer

18. What is the primary reason why social media marketing efforts fail?​

ANSWER:  

Poor planning​

19. Why is it important for a company to identify social media marketing goals?​

ANSWER:  

​To identify what will be accomplished through social media and to set guidelines and expectations.

Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.

Page