1 / 2100%
CJ 210 Module 6-3 Quiz
Course: The U.S. Correctional System Southern New Hampshire University
1. Which of the following is a primary driver of the increase in incarcerated women?
Select one.
a. Dependent immigration status
b. Mandatory minimum sentences for conspiracy cases or offenses
c. Domestic violence
d. Economic dependence
Answer: C- Domestic violence
2. Which of the following may incarcerated women have experienced as juveniles?
Select all that apply.
a. Quitting school to seek employment
b. Harsh discipline
c. Physical abuse
d. Sexual abuse
Answer: B- Harsh discipline, C- Physical abuse, and D- Sexual abuse
3. What is the term for gender-specific classification that helps correctional administrators
address the multiple needs of female inmates? Select one.
a. Integrated services
b. Inpatient services
c. Wraparound services
d. Family-style services
Answer: C- Wraparound services
4. Which of the following are part of the gender-specific programming that is believed to
benefit women prisoners? Select all that apply.
a. Conducting marriage enrichment classes
b. Teaching life skills
c. Reinforcing “femaleness” as a positive identity
d. Understanding the dangers and risks that women face because of their gender.
Answer: B- Teaching life skills, and D- Understanding the dangers and risks that women
face because of their gender
5. Which type of prison socialization has women dealing with incarceration by becoming
part of a make-believe family? Select one.
a. A family structure network
b. A pretend family
c. A mothering complex
d. A kinship network
Answer: D- A kinship network
6. The National Prison Rape Elimination Act Commission was founded as part of which
act? Select one.
a. Inmates Against Violence Act
b. Prisoner Safety Act
c. Civil Liberties for Prisoners Act
d. Prison Rape Elimination Act
Answer: D- Prison Rape Elimination Act
7. True or False: About half of substantiated incidents of sexual victimization involved
only inmates, while the other half involved staff with inmates.
a. True
b. False
Answer: True
8. Why is it so difficult to get accurate data on prison rape? Select all that apply.
a. Reporting is prevented by the inmate social code.
b. Victimized inmates fear harassment and retaliation if they report rape.
c. Researchers are not asking the right questions.
d. Most prisoners are liars.
Answer: A- Reporting is prevented by the inmate social code, and B- Victimized inmates
fear harassment and retaliation if they report rape
9. Which of the following facility designs complies with PREA regulations? Select one.
a. Indirect or remote surveillance design.
b. OmniView total supervision design.
c. Direct supervision design.
d. Linear or intermittent surveillance design.
Answer: B- OmniView total supervision design
10. True or False: PREA protections DO NOT apply to members of the LGBTQ
community.
a. True
b. False
Answer: False
Students also viewed